fbpx
creste vanzarile din restaurant cu ajutorul meniului

Cum crești vânzările din restaurant prin intermediul meniului tău

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Vânzările din restaurant, meniu, creștere, digitalizare, profit, restaurante, horeca

Vrei să îți duci restaurantul la nivelul următor? Meniul tău ar putea fi „ingredientul” secret pentru a stimula vânzările și pentru a crește profiturile. Sfaturile noastre de expert te vor ghida să exploatezi la maximum potențialul meniului tău.

În primul rând, hai să facem un exercițiu.

Explorează datele tale din POS pentru a înțelege popularitatea și rentabilitatea produselor din meniul tău. Clasifică-le în patru secțiuni:

Leii: popularitate mare, profit mare
Țestoasele: popularitate mică, profit scăzut
Tigrii: popularitate mică, profit mare
Vrăbiile: popularitate mare, profit scăzut

Profit restaurant

Dacă reprezentanții restaurantului tău nu au expertiza, cunoștințele sau resursele pentru a realiza un studiu aprofundat al produselor din meniu… Nu-ți face griji! Noi te putem ajuta. Echipa noastră de experți este dotată cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a analiza popularitatea și rentabilitatea fiecărui produs din meniul tău.

Acum, ținând minte aceste date, hai să vedem cum îți poți adapta meniul și cum poți crește vânzările din restaurant.

Vânzările din restaurant: 7 sfaturi utile

1. Simplifică-ți meniul

Prea multe opțiuni pot descuraja clienții și îi pot face să se simtă confuzi. Adaptează-ți meniul prin înlăturarea „țestoaselor” cu profit și popularitate scăzută.

Apoi, ia în considerare numărul de preparate din meniu. Dimensiunea perfectă a meniului variază, însă găsirea echilibrului potrivit pentru restaurantul tău și pentru clienții țintă este esențială.

2. Creează descrieri apetisante

Descrierile atractive îți pot crește vânzările din restaurant cu până la 27% (conform studiilor Universității din Illinois). Astfel, care dintre următoarele descrieri crezi că va atrage mai mult clienți?

Risotto cu Fructe de Mare: Orez Arborio gătit cu creveți, calcan și calamari, vin alb și brânză Parmigiano-Reggiano.” sau „Experimentează specialitatea Chef-ului Silvio, ‘Risotto Șoaptele Mării’, o combinație incitantă de creveți, calcan și calamari proaspeți. Combinată cu pricepere cu orezul cremos Arborio și fiert în supa noastră de fructe de mare de casă, primește o notă de finețe cu un strop de vin alb. Fiecare mușcătură este garnisită cu un praf de Parmigiano-Reggiano, încorporând dragostea Chef-ului Silvio pentru aromele autentice italienești de coastă.”?

Acum, da…Știm. Nu toată lumea are aptitudini de copywriter sau timpul necesar pentru realizarea unor astfel de descrieri.

Soluția? Inteligența artificială wikoti | menus generează descrieri puternice și atractive care se potrivesc cu stilul și tonul restaurantului tău. Poți apoi să le editezi și să le traduci automat în 30 de limbi.

3. Crește-ți vânzările din restaurant: apelează la ispite vizuale

Imaginile de înaltă calitate ale preparatelor tale pot crește vânzările cu 30% conform Institutului Culinar din America.
Deși nu ai nevoie de imagini pentru fiecare produs, folosește-le strategic pentru a-ți evidenția produsele pe care vrei să le promovezi pentru a crește vânzările și profitabilitatea.

4. Plasează produsele strategic în meniu pentru a maximiza impactul

Stăpânește arta plasării strategice în meniul tău. Începe prin a lista mai întâi produsele cele mai scumpe, creând un bias cognitiv cunoscut sub numele de ancorare care face ca produsele ulterioare să pară mai accesibile.

Evidențiază-ți preparatele prin categorii și plasare, influențând alegerile clienților la fel ca un chelner priceput.

O soluție de meniu digital ca wikoti | menus îți oferă flexibilitatea de a grupa produsele în categorii personalizate (de exemplu, Recomandările Chef-ului, Specialitățile Noastre) și de a le ordona cum dorești. Apoi, testează cu ușurință impactul modificărilor printr-un simplu click.

5. Oferă asocieri perfecte și recomandări de produse

Crește vânzările prin recomandarea de produse sau băuturi complementare.
De exemplu, sugerează un desert delicios pentru a însoți un fel principal sau un vin perfect asortat pentru o masă delicioasă.
Cu wikoti | menus, poți recomanda fără efort produse sau vinuri print-un singur click. AI-ul nostru selectează cel mai potrivit vin din lista ta, deși ai întotdeauna libertatea de a face modificări.

6. Folosește deliciile sezoniere pentru a-ți crește vânzările din restaurant

Actualizează-ți meniul în funcție de sezon pentru a reduce costurile și pentru a atrage mai mulți clienți. Prin încorporarea felurilor de mâncare bazate pe ingrediente proaspete de sezon, nu doar te adaptezi la gusturile schimbătoare, dar arăți și angajamentul tău pentru calitate.
O soluție de meniu online ca wikoti | menus face ca actualizarea meniului tău să fie ușoară ori de câte ori este nevoie.

7. Vorbește pe limba clientului

Dacă restaurantul tău se adresează unor comunități diverse sau primește turiști, ia în considerare oferirea meniului în mai multe limbi.
Wikoti | menus asigură traduceri automate în peste 30 de limbi, garantând că fiecare client se simte binevenit și înțeles.

Asta a fost tot deocamdată. Vom publica următoarea postare a acestei mini-serii în data de 11 august 2023, explorând cum poți să îți prezinți meniul optimizat și cum să obții mai multe rezervări în restaurantul tău.

Ești pregătit(ă) să transformi meniul restaurantului tău într-o rețetă de succes? Încearcă wikoti | menus!

Te zbați să găsești timpul necesar pentru a edita meniul? Nu te îngrijora, suntem aici să te ajutăm! 

Serviciile noastre profesionale de editare a meniurilor sunt concepute pentru a-ți lua această sarcină de pe umeri, permițându-ți să te concentrezi pe ceea ce faci cel mai bine – conducerea restaurantului tău.

Te așteptăm cu drag!

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să citești și „Cum obții mai multe rezervări cu ajutorul meniului din restaurantul tău”.

Abonează-te la newsletter!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Comentariile sunt inchise.

Abonează-te la newsletter!

Descarcă aplicația

wikoti logo

descoperă restaurantele, cafenelele, puburile și alte localuri din orașul tău